Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Sivuinfo

Roolipelin historiasta

Roolipeli perustettiin alunperin 23. elokuuta 2011 Sonyan (entinen nimimerkki Sonja) toimesta ja se toimi osoitteessa blackrose.suntuubi.com. Ylläpitäjä oli tuolloin 12-vuotias, joten materiaali oli luonnollisesti sen mukaista. Perusidea oli pitkälti sama kuin tänäkin päivänä, mutta Vechnost-nimen sijaan alueen nimi oli Miracle Forest. Kyseessä ei silloin ollut edes saari, vaan valtava alue, jota ympäröivät maagiset taikakentät. Pelissä oli ihmishahmojen lisäksi mukana yksisarvisia, pegasoksia, aarnikotkia, susia ja lohikäärmeitä.

Ylläpitäjän kasvaessa teini-ikään ja sen kautta lopulta aikuiseksi, kasvoi luonnollisesti myös peli mukana. Ensimmäiset suuret muutokset tapahtuivat arviolta vuosina 2014-2016, kun eläimelliset hahmot poistettiin pelattavista lajeista sivuhahmoiksi ja maailman historiaa uusittiin. Lopulta tuli käyttöön nykyinen nimitys Vechnost ja ensimmäiset julkiset paikat, Becca's Café (nykyinen Rose Café) ja Little Lisette (nykyinen Bubbly Jack), avattiin.

Vuonna 2018 melkein alusta pitäen pelissä mukana ollut Harley liittyi mukaan ylläpitoon. Alkuun oli tarkoitus lähinnä auttaa liittymisten ja vieraskirjan hoitamisessa, kun Sonyan elämä muuttui aikuisuuden myötä kiireisemmäksi, mutta lopulta paikka ylläpidossa vakiintui ja nyt Harley on pysyvästi mukana remmissä.

Vuoden 2018 alussa alettiin ylläpitäjien kesken salaa suunnittelemaan valtavaa remonttia, jonka yhteydessä roolipeli rakennettaisiin kokonaan uudelleen alusta alkaen. Perusidea säilytettiin edelleen matkassa, mutta mukaan tuotiin toimiva yhteiskuntajärjestelmä, joka tarjoaa pelaajille paljon enemmän aktiviteetteja ja inspiraation lähteitä. Uusi osoite vechnost.suntuubi.com sai sopivan ulkoasun helmikuussa 2019, minkä jälkeen uutta sivustoa rakennettiin piilossa pitkälle kevääseen ja kesän alkuun. Tähän väliin iski kuitenkin suru-uutinen Suntuubin lopettamisesta ja uutta hostia alettiin kuumeisesti etsiä. Jo luotu uusi sivusto päätettiin kuitenkin ottaa väliaikaiseen käyttöön ennen uutta ja (toivottavasti) lopullista muuttoa. Tämä osoite aukesi kävijöille ja pelaajille 30.06.2019 ja uusi muutto pyritään suorittamaan keväällä 2020.

Ylläpitäjät

Synnyin 15. lokakuuta 1998 rauhallisessa maaseutukunnassa Etelä-Suomessa ydinperheen kuopukseksi. Vartuin kahden isoveljen raisun hellässä huomassa ja suuntasin peruskoulun jälkeen oman kylän lukioon. Ylioppilaan paperit saatuani lähdin suorittamaan naisten vapaaehtoisesta asepalvelusta ja etenin siellä lopulta aina reserviupseerikoulun kautta joukkueenjohtajaksi saakka. Tulevaisuudessa aion hakeutua opiskelemaan ensihoitoa ammattikorkeakouluun, sillä minua kiinnostaa työskennellä lääkinnällisissä, sosiaalisissa ja fyysisissä tehtävissä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Harrastan monipuolisesti erilaista liikuntaa ja olen hyvin aktiivinen otus. Käyn kuntosalilla ja lenkillä useamman kerran viikossa, minkä lisäksi käyn mm. uimassa, ratsastamassa ja pelaamassa jalkapalloa. Rakastan myös jonkin sortin extreme-urheilua, kuten boulderointia ja trampoliinipuiston ylikuluttamista, ja osallistun vuosittain erilaisiin estejuoksutapahtumiin. Silloin kun en ole hikoilemassa itseäni hengiltä, keskityn pleikkarin hakkaamiseen, kirjallisuuden ahmimiseen ja Netflixin selaamiseen. Kaiken tämän ohella käyn vähintään kolme kertaa vuodessa ulkomailla, ja tavoitteeni on käydä elämäni aikana kaikissa maailman valtioissa.

Olen ollut mukana roolipeleissä suunilleen vuodesta 2008, jolloin Hopeanuoli-roolipelit olivat äärimmäisen kova sana. Vuonna 2011 perustin tämän oman roolipelini, enkä sen jälkeen ole pahemmin kerinnyt muita roolipelejä kuin korkeintaan vilkaisemaan.

~ Sonya

Terve, tässä ruudun takana näpyttelee 19-vuotias ihmiseliö. Kulutan suurimman osan ajastani ja energiastani piirtämiseen, kirjoittamiseen, hahmotehtailuun, fiktiivisten otusten mielenliikkeiden pohtimiseen, elämän merkityksen ja merkityksettömyyden mutusteluun ja muunlaiseen epämääräiseen omissa maailmoissa hortoiluun. Tällä hetkellä tavoittelen hitaasti mutta varmasti valkolakkia ja väännän neljättä vuotta lukion penkillä, minkä jälkeen suunnitelmissa on välivuoden kautta suunnata taidealalle, unelmissa esimerkiksi character designerin pesti elokuvien ja pelien saralla. Harrastan yleisen haahuilun ja lahnaamisen lisäksi teatteria, suihkussa laulamista ja videopelien hakkaamista. Itseäni voisin luokitella muun muassa eskapistiksi, musikaali-intoilijaksi, historiafaniksi, kaakaoholistiksi, pessimistiksi, stressaajaksi, kotihiireksi, yökukkujaksi ja keittiöfilosofiksi. Ennakkoon pahoittelut ja varoittelut sarkasmista ja sosiaalisesta kömpelyydestä. Nippelitieto, museot, animaatioleffat, psykologia, sateen ropina, feminismi, lakanoiden kahina, meemeily, syksy ja mytologia on rakkautta.

Ihka ensimmäinen roolipelikokemukseni on unohtunut huolella muistojen virtaan, mutta Vechnost eli silloinen Blackrose on ensimmäinen hedelmää kantanut peli, joka sai minut todella intensiivisesti koukuttumaan ropettamiseen. On absudri ajatus, millaista olisi ilman Vechnostin juonikoukeroita ja tätä mahtavaa verkostoa, joka homman ympärille on pelikollegoista muodostunut. Sain kunnian liittyä Vechnostin ylläpitotiimiin helmikuussa 2018, mutta olen ollut pelaajana menossa mukana jo vuodesta 2011.

~ Harley

©2019 VECHNOST ★ - suntuubi.com