Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Liittyminen

Ennen tänne saapumista olet oletettavasti lukenut maailma-otsikon alta löytyvät tekstit ja päätynyt siihen tulokseen, että elämä Vechnostin saarella voisi olla sinun juttusi — mahtavaa! Jos et ole vielä perehtynyt saaren historiaan, lajeihin ja elämäntapaan, menethän tekemään sen ennen kuin alat suunnitella ensimmäistä hahmoasi! Jos liittyminen on ajankohtaista, luethan seuraavan tekstin äärimmäisen huolella.

Roolipelimme ikäraja on K-16! Tämä ei tarkoita sitä, että tarkistaisimme pelaajiemme iän tai vaatisimme sinun todella olevan 16-vuotias tai vanhempi. Ikäraja yksinkertaisesti varoittaa roolipelin sisällöstä, eli kun tiedostat ikärajamme, on pelien lukeminen ja liittyminen täysin omalla vastuullasi. Roolipeli sisältää kauhua, kiroilua, seksiä ja väkivaltaa ja siinä saatetaan käsitellä teemoja, jotka eivät välttämättä sovellu kaikille (esim. alkoholi, huumeet ja mielenterveysongelmat). K-18 -materiaali eli graafinen seksin ja väkivallan kuvailu on sivustollamme ehdottomasti kielletty.

           

Ikäraja tiedostettu ja koet olevasi henkisesti sillä tasolla, ettei pelin sisältö aiheuta ongelmia? Hienoa, jatketaan!

Roolipelimme soveltuu hienosti niin kokeneille kuin aloitteville pelaajille. Et tarvitse kuin intoa kirjoittaa yhdessä muiden kanssa niin pääset pitkälle! Jos roolipelit ovat sinulle täysin vieras maailma, löydät hyvin tietoa googlen välityksellä. Kysythän myös rohkeasti vieraskirjassa tai sähköpostin välityksellä, jos kysyttävää löytyy autamme sinut mielellämme alkuun tässä mahtavassa harrastuksessa.

Pelin kielenä toimii ensisijaisesti suomi. Vechnostin maailman omana yleiskielenä toimii englanti, ja monet pelaajat kirjoittavat hahmojensa dialogin usein englanniksi, mikä on täysin sallittua. Toivomme sinun hallitsevan suomen kielen ja kieliopin niin hyvin, että tekstisi ovat täysin ymmärrettävissä.

Roolipelaaminen tapahtuu vieraskirjapohjalla. Jos tämä on sinulle vierasta, ei hätää se on kaikista roolipelien muodoista ylivoimaisesti yksinkertaisimpia! Alat vain kirjoittamaan tekstiä samanlaisella rakenteella kuin tavallisessa tarinakirjallisuudessa, joko minä- tai hän-muodossa.

{ Esimerkki Erkki }

Heräsin aamuauringon ensisäteisiin ja ponkaisin reippaasti ylös. Kiiruhdin ikkunalleni katsomaan, joko postimies oli tuonut päivän lehden. Tuttu hahmo oli juuri asettelemassa papereita postiluukkuuni. "Huomenta!" karjaisin kuuluvasti saatuani ikkunan auki. Postimies nyökkäsi hymyillen ja jatkoi matkaansa seuraavalla luukulle, ja minä kiiruhdin alas hakemaan oman lehteni. Pitäisi varmaan keittää myös kahvia!

{ Maija Mallikas }

Maija nukkui tänäänkin tapojensa mukaisesti huomattavasti pidempään kuin kukaan muu kyläläinen. Noin puoli kymmenen aikoihin hän havahtui lasten huutoihin ikkunansa alla, ja raahautui ikkunalleen puoliunessa. "Menkää muualle riehumaan!" nainen huusi kiukkuisesti, pamautti ikkunan helisten kiinni ja kaivautui takaisin vällyjen väliin. Maijan teki mieli kahvia, mutta hän totesi mielessään, että sitä ehtii hyvin keittää iltapäivälläkin.

Yhden roolauksen pituus voi olla mitä tahansa muutamasta rivistä useampaan kappaleeseen. Yllä olevat esimerkit ovat sopiva minimipituus, jos pelissä ei juuri sillä hetkellä tapahdu mitään merkityksellistä. Toivomme pelaajien panostavan peleihin sen verran, ettei roolipeli täyty muutaman lauseen roolauksilla. Vastailutahdin kanssa ei tarvitse ottaa turhia paineita: joskus pelit etenevät muutamalla viestillä per viikko, elleivät jopa hitaammin. Välillä on kuitenkin aktiivisia pelihetkiä, joko sattumalta tai yhdessä päätettynä ajankohtana, kun pelit etenevät usealla kymmenellä roolauksella yhdessä illassa. Pelissä pysyy kuitenkin loistavasti mukana, vaikkei näihin peli-iltoihin osallistuisi! Liity siis huoletta, vaikka oma pelitahtisi olisi välillä vain muutama roolaus kuukaudessa.

Yllä esitellyistä ohjeista huolimatta jokainen on vapaa pelaamaan omalla tyylillään. Niin kauan kuin hyvät käytöstavat toteutuvat ja rooleistasi saa selvää, saat toteuttaa itseäsi parhaaksi näkemälläsi tavalla päätavoite on tietenkin nauttia kirjoittamisen riemusta ilman stressiä. Muistathan vielä, että yleiset roolipelaamisen säännöt pätevät myös täällä: älä liikuttele muiden hahmoja ilman lupaa (autohittaaminen), äläkä anna oman hahmosi olla kaikkitietävä (metapelaaminen) tai ylivoimainen (munchaus).

Jos selvisit tänne asti ja palat halusta päästä suunnittelemaan ensimmäistä hahmoasi, ole hyvä ja klikkaa itsesi eteenpäin!

— Liittymislomakkeeseen
 

©2019 VECHNOST ★ - suntuubi.com